KARDELEN YÜRÜYÜŞ EKİBİ'NİN 20.YIL COŞKUSU

10.08.2014 12:41:30

Erciyes Dağı'na karşı duydukları sevgi ve aşk ile 1995 yılı Ağustos ayında Lifos Dağı zirvesine yapılan ilk yürüyüşle başlayan ve aradan geçen zaman diliminde Erciyes Dağı ve etrafındaki onlarca dağa gerçekleştirdikleri düzenli yürüyüşleri ile tanınan Erc

İLK YÜRÜYÜŞ 3 KİŞİ İLE BAŞLADI

1995 yılı Ağustos ayında Lifos Dağı zirvesine yapılan ilk yürüyüş ile bu vazgeçilmez sevdanın başladığını ifade eden Erciyes Kardelen Ekibi Yürüyüş Lideri Salih Köylü, “Erciyes Kardelen Ekibi’nin ilk yürüyüşü Lifos Dağı zirvesine yapılmıştır. 1995 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen ilk yürüyüşe Zeki Ruhlusaraç, Sadi Köylü ve Sabih Köylü katılmışlardır. Daha sonraki yürüyüşlerimizde 3 olan sayımız, 25‘e kadar yükselmiştir” dedi.

20 YILDA, YAKLAŞIK 10 BİN KİLOMETRE YOL KATETTİK

Ramazan aylarındaki 4 hafta sonu dışında yılın 48 haftası Erciyes Dağı ve etrafındaki dağlara düzenli yürüyüş gerçekleştirdiklerini kaydeden Yürüyüş Lideri Salih Köylü, Erciyes Kardelen Ekibinin kuruluşundan itibaren 19 yılın geride bırakıldığına dikkati çekerek,” Bu yıl ilk yürüyüşe başlayışımızın yani 20.yılımızın heyecanını yaşıyoruz. 19 yıllık süre zarfında 912 haftayı geride bıraktık. Bu sayı bizim Erciyes Dağı’na yaptığımız düzenli yürüyüşlerin sayısını ortaya koymaktadır. Ekip üyelerimizin tamamı bugüne kadar Erciyes Dağı’nın zirvesine sayısız tırmanışlar gerçekleştirdiler. Her yürüyüşlerimizde;kış aylarında 9-10 kilometre, yaz aylarında ise yaklaşık 12-14 kilometre yol kat ediyoruz. 912 hafta üzerinden hesap edersek yaklaşık 10 bin kilometrenin üzerinde yol kat etmişiz demektir. Bu mesafe bence Türkiye şartlarında ciddi bir sayıdır. Erciyes Kardelen Ekibimiz gibi yıl boyu düzenli olarak Kayseri’de yürüyüş gerçekleştiren pek fazla grup yok. Bence ekibimiz kulvarında açık ara öndedir. Bu istikrar, elbette yürüyüş grubumuzdaki tüm arkadaşlarımız arasında yaşatılan samimi, manevi ve sıkı dostluklardan kaynaklanmaktadır. Allah (C.C.) ekibimizi, derneğimizi dağıtmasın. Dirliğimizi, düzenimizi bozmasın” dedi.

EKİBİMİZ YILMADAN YÜRÜYOR

Erciyes Kardelen Ekibi’nde bulunanların yılmadan, sıkılmadan ilk günkü heyecanla yürüyüşlerini sürdürdüklerini vurgulayan Yürüyüş Lideri Salih Köylü,” Erciyes Dağı ve civarındaki bölgelerde adım atmadık yer bırakmadık. Bir gittiğimiz noktaya belli bir süre sonra tekrar gitmemize rağmen hiçbir yılgınlık göstermiyoruz. İkinci bir yürüyüşte farklı bir yürüyüş rotasından hareket ederek yürüyüş heyecanımızı yüksek tutmaya çalışıyoruz. Erciyes Dağı, 4 mevsim farklı güzellikleri bizlere sunuyor. Bu özelliği ile Türkiye’nin belki de dünyanın sayılı dağlarından biridir. Erciyes Dağı bence gizemli ve yakışıklı bir dağdır. Böyle bir dağın hemen yanı başımızda olmasından dolayı Allah (C.C.)’ a ne kadar şükretsek azdır” dedi.

ANLAMLI YÜRÜYÜŞLERE İMZA ATIYORUZ 

Erciyes Kardelen Ekibi’nin sadece spor amaçlı bir yürüyüş grubu olmadığına vurgu yapan Yürüyüş Lideri Salih Köylü,” Erciyes Kardelen Ekibimiz, ülkemizin sevincini ve üzüntüsünü paylaşmaya gayesiyle gündemde tutmaya, sağlık yürüyüşlerini ve doğa sporlarını insanlarımıza özendirmeye, Erciyes Dağı’nın şehrimizde olmasının bulunmaz bir nimet olduğunu sürekli hatırlatma yolunda anlamlı yürüyüşlere imza atmaktadır. Hatırlarsınız en son Mayıs ayında Soma maden kazasında hayatını kaybeden 301 şehit vatandaşımıza saygı yürüyüşümüz Kardelen ekibimiz tarafından gerçekleştirildi” dedi.

 

 

DİNAMİK BİR EKİBE SAHİBİZ

Geride kalan 20 yılda Erciyes Kardelen Ekibi’nde istikrarlı bir tablonun oluşmasında ekip ruhunun, sevgi-saygının ve dinamik bir yapının bulunmasının önemine değinen Yürüyüş Lideri Salih Köylü,” Ekibimizi, Allah (C.C.) nazarlardan saklasın dinamik bir yapıya sahip. Her bir üyemizin ayrı bir becerisi ve ayrı yetenekleri var. Biz bir bütünün parçalarıyız. Hepsinde de liderlik vasıfları bulunuyor. Gün gelirde yürüyemeyecek yaşa gelirsem, gözüm arkada kalmayacak. Ekipteki tüm arkadaşlarımızın derneğimizin devam ettirilmesi yönünde elinden geleni yapacağına eminim. Benim nazarımda bütün arkadaşlarımız çok değerli, onları ifade edecek kelime bulmak gerçekten zor. Allah (C.C.) hepsinin yolunu açık etsin, inşallah hep birlikte daha nice 20 li yıllara” diye konuştu.

Erciyes Kardelen Ekibi’nde Yürüyüş Lideri Salih Köylü’nün yanı sıra Hüseyin Arı, Veysel Kandefer, Necmi Somtaş, Mehmet Emin Akşehirli, Muharrem Arı, Halil Akyurt, Kenan Kaplan, Osman Hakkoymaz, Hilmi Büyükkuşoğlu, Abdulkadir Çapacıoğlu, Mehmet Fatih Kaymaz, Mustafa Bozdoğan, Sabih Köylü ve Eyüp Ruhlusaraç yürüyüşlerine devam ediyor. (Haber Merkezi)